„Hello and Welcome to Paris“ – фото-книга на Никола МИХОВ

„Hello and Welcome to Paris“ – фото-книга на Никола МИХОВ

НИКОЛА МИХОВ

Hello and Welcome to Paris

ФОТО-КНИГА

издадена в лимитиран тираж от 200 номерирани и подписани бройки,
в сътрудничество с изд. Жанет 45

21 декември (сряда) от 19:00 ч.

Cosmos coworking camp, ул. Ангел Кънчев 3

 

Проектът на Никола Михов Hello and Welcome to Paris, заснет в дните след атентатите от 13 ноември, изследва начина по който медиите формират образа на терора и го превръщат в продукт за масова консумация.

Книгата е номинирана за Dummy Award 2016 на най-големия фестивал за фото-книги Fotobookfestival Kassel, Германия, а премиерата е през юли 2016, по-време на фотографския фестивал Les Rencontres d’Arles, Франция.

Ha представянето в Cosmos coworking camp ще можете да купите книгата на специална цена. Тя е издадена в сътрудничество с Жанет 45, в лимитиран тираж от 200 номерирани и подписани бройки.

Никола Михов е роден в София през 1982 г. Неговата първа фото-книга Forget Your Past, (изд. Жанет 45) попада в селекцията The best photobooks of the year на британското списание British Journal of Photography. За работата си по проекта е номиниран за Deutche Borse Photography prize (2014) – една от най-престижните награди в света на фотографията. Никола е съосновател на платформата за съвременна българска фотография Bulgarian Photography Now (www.bulgarianphotographynow.com)

www.nikolamihov.com