Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title СБХ – Годишната национална награда за живопис „Владимир Димитров – Майстора“

СБХ – Годишната национална награда за живопис „Владимир Димитров – Майстора“

СБХ – Годишната национална награда за живопис „Владимир Димитров – Майстора“

СБХ – Годишната национална награда за живопис „Владимир Димитров – Майстора“

Годишната национална награда за живопис на името на Владимир Димитров – Майстора ще бъде връчена на официална церемония в деня на рождението на Майстора 1 февруари, от 12.00 ч., в  Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” в град Кюстендил.

 

За желаещите да присъстват на събитието Съюзът на българските художници ОРГАНИЗИРА ТРАНСПОРТ с автобус до град Кюстендил.

Тръгване от София – 9.00 ч., паркинга на храм-паметник „Св. Александър Невски”, от страната на Светия Синод.

Заявки за място в автобуса се приемат на тел. 02/9446115 – Мария Павлова.

***

На 18 януари 2017 г. бе проведено заседание на жури, избрано от УС на СБХ, за определяне на носителя на Националната награда за живопис на името на Владимир Димитров – Майстора. Наградата се присъжда всяка година на един български художник за изключителните му постижения в изобразителното изкуство през изтеклата година и е учредена съвместно от Община Кюстендил и ХГ „Владимир Димитров – Майстора ”, Министерството на културата на Република България и Съюза на българските художници.

Предложените кандидати за наградата бяха художниците: Десислава Минчева, Димитър Генчев, Иван Димов, Иван Милев, Игнат Игнатов, Красимир Русев, Надежда Кутева, Николай Майсторов, Сашо Стоицов. Журито разгледа всички постъпили предложения и дискутира реализираните през 2016 година от всеки автор самостоятелни изложби. След гласуване на два етапа журито определи следните номинации и носителя на наградата.

Номинации:

Десислава Минчева за изложбата ù в галерия „Академия“ на ул. „Шипка“ № 1

Игнат Игнатов за изложбата му „Живописта отвътре“ в галерията на ул. „ Шипка“ № 6

Надежда Кутева за изложбата ù „Песента на цветовете“ в галерията на ул. „ Шипка“ № 6

Николай Майсторов за изложбата „100 икони х 100 сонета“ в галерия „Райко Алексиев“ на ул. „Г. С. Раковски“ № 125.

Името на избрания лауреат на наградата ще бъде обявено на официална церемония в деня на рождението на Майстора – 1 февруари в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ в град Кюстендил.

 

135 godini - Vladimir Dimitrov-Maystora

 

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.