Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title „Стиховете остават“- изложба проект на Дарик Радио в партньорство с БНП Париба

„Стиховете остават“- изложба проект на Дарик Радио в партньорство с БНП Париба

„Стиховете остават“- изложба проект на Дарик Радио в партньорство с БНП Париба

„Стиховете остават“- изложба проект на Дарик Радио в партньорство с БНП Париба

Стиховете остават“ – изложба, посветена на съвременната българска поезия

24.януари – 28. февруари 2017

В салона на БНП Париба – бул. „Цар Освободител“ 2, София

 

На 24 януари в  салона на БНП Париба в София бе открита изложба „Стиховете остават”.

Многопластовата експозиция с акцент върху съвременната българска поезия е проект на Дарик Радио, в партньорство с БНП Париба, с който се отбелязва 24та годишнина на радиото.

През втората половина на 2016 г. уважавани популярни личности се включиха в радиоантологията, посветена на интереса към родната поезия и писането на ръка. Всеки от тях прочете в ефир стихотворение от любим поет, преписа го саморъчно на хартия, а екип на Дарик Радио запечата с фотоапарат тези моменти.

Стиховете остават” започна символично на 24 май 2016 г. с преписване на куплети от “Ключето” на Валери Петров. Пред белия лист пръв застана проф. Валери Стефанов. Последваха го общественици и хора на изкуството като Христо Гърбов, Иглика Трифонова, Георги Господинов, Манол Пейков, Ивет Лалова, Стефан Вълдобрев, проф. Десислава Минчева, Мая Новоселска, Теди Москов, Филип Аврамов, Елена Алексиева, Стефан Божков, Неда Соколовска и Василена Радева.

Освен в слово, текст и снимки, проектът се разгръща и в рисувани образи – 13 съвременни художници визуализират част от стиховете според собствената си асоциация и вдъхновение.

Като логичен завършек на поредицата, листовете с изписани стихове и творбите на художниците са обединени в изложба в салона на БНП Париба на бул. „Цар Освободител” № 2 в София. Експозицията може да бъде разгледана до края на февруари в делничните дни, между 9  и 18 чaса.

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.