Отворена покана за “Месец на фотографията” 2017

Отворена покана за “Месец на фотографията” 2017

КОНТРАСТИ

тема на осмото издания на Месец на фотографията – 2017

 

Във фотографията, контраст е относителната разлика между тъмните и светли участъци във фотографското копие или негатив.

Ние, от Национално Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева”, бихме искали да ви поканим или предизвикаме, в една широка дискусия за контраста не само като фотографски термин, а за контрастите в обществото, контрастите в разбиранията на различни поколения, контрастите между класическите и съвременни форми на фотографията. Нека заедно с вас зададем въпроси и потърсим отговори. И да покажем какви са контрастите през вашия творчески поглед – в изложби, лекции, дискусии, представяния и събития в предстоящия Месец на фотографията.

Вече осемнадесет години, организацията ни работи с ясна цел, да подкрепя фотографската общност в България, да създава и съхранява архив с фотографии на български автори, да издава албуми, каталози и книги, да представя фотографията и нейните творци в галерии и артистични пространства. Заедно с всички участници и дългогодишните ни партньори работим с вдъхновение и ентусиазъм, за да стане осмото издание на Месец на фотографията факт.

За поредна година очакваме вашите предложения и проекти свързани с темата на фестивала: КОНТРАСТИ, за да зарадваме ценителите на фотографията и направим заедно през месец юни – 2017, МЕСЕЦ НА ФОТОГРАФИЯТА.

Крайният срок, до който очакваме вашите предложения е 12 март.

Формулярите за кандидатстване за събития или локации (онлайн попълване) са активни на сайта на Месец на фотографията 2017

Разглеждането на кандидатствалите проекти за събития и локации в шестото издание на „Месеца“ ще бъде бъде оповестено при първа възможност след 12 март, в зависимост от количеството постъпили проекти. Всеки изпратил официална кандидатура чрез онлайн формуляра в сайта, ще бъде информиран своевременно за резултатите лично по е-мейла от който е регистрирана кандидатурата. Приемаме предложения за всякакви фото събития: изложби, лекции, дискусии, творчески работилници, курсове, конкурси, … и всичко, което смятате, че би могло да се впише в темата “КОНТРАСТИ”.

Условия:

–  Приемат се само готови проекти.
– В общия случай “Месец на фотографията” не финансира отпечатването и подготовката на изложбите. Ние осигуряваме локация, публика, разпространение, някои рекламни материали и последващи връзки в България и чужбина. Бихме могли да помогнем за финансирането на някои особено сполучливи проекти, така че – изпратете ни проекта си! Ако той е добър, ще направим всичко възможно, за да се реализира.
За да кандидатствате е нужно да ни изпратите пълната информация за проекта като попълните формуляра на този адрес:

(формуляр за събития)

Ако имате подходяща локация, независимо къде в България се намира, може да я предложите за включване в “Месец на фотографията” и при евентуално одобрение, да получите публика и едно реализирано събитие в рамките на юни.
За да кандидатствате за локация, трябва да попълните формуляра на този адрес:

(формуляр за локации)