Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title Отворена покана за „Месец на фотографията“ 2017

Отворена покана за „Месец на фотографията“ 2017

Отворена покана за „Месец на фотографията“ 2017

Отворена покана за „Месец на фотографията“ 2017

КОНТРАСТИ

тема на осмото издания на Месец на фотографията – 2017

 

Във фотографията, контраст е относителната разлика между тъмните и светли участъци във фотографското копие или негатив.

Ние, от Национално Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева”, бихме искали да ви поканим или предизвикаме, в една широка дискусия за контраста не само като фотографски термин, а за контрастите в обществото, контрастите в разбиранията на различни поколения, контрастите между класическите и съвременни форми на фотографията. Нека заедно с вас зададем въпроси и потърсим отговори. И да покажем какви са контрастите през вашия творчески поглед – в изложби, лекции, дискусии, представяния и събития в предстоящия Месец на фотографията.

Вече осемнадесет години, организацията ни работи с ясна цел, да подкрепя фотографската общност в България, да създава и съхранява архив с фотографии на български автори, да издава албуми, каталози и книги, да представя фотографията и нейните творци в галерии и артистични пространства. Заедно с всички участници и дългогодишните ни партньори работим с вдъхновение и ентусиазъм, за да стане осмото издание на Месец на фотографията факт.

За поредна година очакваме вашите предложения и проекти свързани с темата на фестивала: КОНТРАСТИ, за да зарадваме ценителите на фотографията и направим заедно през месец юни – 2017, МЕСЕЦ НА ФОТОГРАФИЯТА.

Крайният срок, до който очакваме вашите предложения е 12 март.

Формулярите за кандидатстване за събития или локации (онлайн попълване) са активни на сайта на Месец на фотографията 2017

Разглеждането на кандидатствалите проекти за събития и локации в шестото издание на „Месеца“ ще бъде бъде оповестено при първа възможност след 12 март, в зависимост от количеството постъпили проекти. Всеки изпратил официална кандидатура чрез онлайн формуляра в сайта, ще бъде информиран своевременно за резултатите лично по е-мейла от който е регистрирана кандидатурата. Приемаме предложения за всякакви фото събития: изложби, лекции, дискусии, творчески работилници, курсове, конкурси, … и всичко, което смятате, че би могло да се впише в темата “КОНТРАСТИ”.

Условия:

–  Приемат се само готови проекти.
– В общия случай “Месец на фотографията” не финансира отпечатването и подготовката на изложбите. Ние осигуряваме локация, публика, разпространение, някои рекламни материали и последващи връзки в България и чужбина. Бихме могли да помогнем за финансирането на някои особено сполучливи проекти, така че – изпратете ни проекта си! Ако той е добър, ще направим всичко възможно, за да се реализира.
За да кандидатствате е нужно да ни изпратите пълната информация за проекта като попълните формуляра на този адрес:

(формуляр за събития)

Ако имате подходяща локация, независимо къде в България се намира, може да я предложите за включване в “Месец на фотографията” и при евентуално одобрение, да получите публика и едно реализирано събитие в рамките на юни.
За да кандидатствате за локация, трябва да попълните формуляра на този адрес:

(формуляр за локации)

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.