Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title „16:26:36“ – фотографска изложба на Нели Гаврилова в галерия СИНТЕЗИС

„16:26:36“ – фотографска изложба на Нели Гаврилова в галерия СИНТЕЗИС

„16:26:36“ – фотографска изложба на Нели Гаврилова в галерия СИНТЕЗИС

„16:26:36“ – фотографска изложба на Нели Гаврилова в галерия СИНТЕЗИС

Галерия СИНТЕЗИС

представя

НЕЛИ ГАВРИЛОВА

„16:26:36“

фотографска изложба

23 февруари – 17 март 2017

Откриване:

Gallery Synthesis, на бул. Васил Левски 55 (в двора на ФотоСинтезис Арт Център), от 18.30 часа

 

Черно – белите фотографии са направени в периода между 1996 и 2016 г., в една стая, пред един прозорец.. Между 12 и 15 часа следобед, на естествено осветление. Моделът е само един – Катина.

Тази изложба е приключение, продължаващо през годините, което съчетава иронията и проникновението. С много чувственост и въображение, Нели интерпретира действителността, създавайки фотографии в най-чистия им класически вариант. Тя разчита на естетиката, на формата, изважда елегантно на показ скритите, подсъзнателни фантазии, без да набляга на директната сексуалност. Размива бруталното, често търси гротеската между черното и бялото и я поднася на зрителя като завършен виртуален хибриден образ. Тялото е контур в заиграването със светлината, част от декора на една разобличена реалност. Далеч от рамките на традиционното. Ситуациите са режисирани и разиграни по специфичния начин чрез който Нели умее да обобщава предизвикателството

Изложбата е много лична. Резултат от дълъг и интригуващ процес, в който модел и фотограф преминават през драматични метаморфози, разменят лични пространства, втурват се с малки и големи крачки през дните и оставят в снимките много спомени и споделени емоции

Нели е утвърден автор с доказана лична позиция и новаторски стил в съвременната черно-бяла артистична фотография. Нестандартни решения, перфектно владеене на композицията, категоричен майстор в портретната и актовата фотография. Автор на 17 самостоятелни фотоизложби в България, Чехия, Гърция, Мексико, Монголия, Словакия.. Нейни фотографии са собственост на части колекции в Австрия, Германия, Дания, Франция, САЩ и Канада.

 

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.