Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title „Завръщане към абстрактното“ – 18 самостоятелна изложба на Стилиян ДИЧЕВ

„Завръщане към абстрактното“ – 18 самостоятелна изложба на Стилиян ДИЧЕВ

„Завръщане към абстрактното“ – 18 самостоятелна изложба на Стилиян ДИЧЕВ

„Завръщане към абстрактното“ – 18 самостоятелна изложба на Стилиян ДИЧЕВ

Галерия НЮАНС

представя

„Завръщане към абстрактното“

18 самостоятелна изложба на

Стилиян Дичев

28.февруари – 14.март 2017

Галерия Нюанс успява да ни изненада и да се изненада… Задължително условие за организиране на една успешна изложба – галеристите да се вълнуват и да очакват «изненадата», която ще им донесат творбите за следващата самостоятелна изложба, подредбата и енергията на художника. И това, се случва с новата изложба, която галерията открива на 28.02 – Стилян Дичев – живопис. Художникът минава през галерията за последни уточнения и бърза … ”Рисувам като луд – признава – тази изложба страшно ме мотивира…Ще рисувам до последно. Може да си го позволи, тъй като използва акрилни бои. Допадат на динамичният му начин на живот и темперамент. Иначе техниката, която използва е от най-старите и традиционни – платно, четка, бои. Не посяга към смесени техники, откриване на нови материали или други изразни форми освен живописта. С това той засвидетелства своето уважение към старите майстори, към традицията, но новото присъства – и то е в това което художникът чувства и предава по свой уникален начин.

Предпоследната му изложба е била все още закотвена във фигуративното, но сега, той категорично отплува в открито море, с абстрактната живопис. И въпреки, че е нарекъл изложбата“Завръщане към абстрактното“(Back to abstract), ще усетите, че пътуването едва започва, в галерия Нюанс, пред платната на Стилян Дичев.

Категорична творческа кариера – завършва колежът по изкуства на името на Суриков, в Москва, по-късно и Национална художествена академия – специалност Стенопис, 18 – та самостоятелна изложба, сега в галерия Нюанс.

Посланието на художника Стилян Дичев – зрителят да търси в картините му и да открива отражения на собствената си душевност и нещо много важно – да изпита естетическо удоволствие. Откриването е на 28. 2 – Вторник в галерия „Нюанс“.

 

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.