“Петте елемента” – изложба на студио „ПРИНТ НЕСТ“ в галерия „Червената точка“

“Петте елемента” – изложба на студио „ПРИНТ НЕСТ“ в галерия „Червената точка“

Галерия ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА

представя

Петте елемента

Изложба на студио „ПРИНТ НЕСТ“

(3 – 23 май 2017)

Откриване: 3 май, от 19 часа – ул. „Св. СВ. Кирил и Методий“ 24

Пет години след основаването си, графичната група ПРИНТ НЕСТ прави едно по-експериментално представяне пред публиката на София и феновете си. И да, пет години след началото, авторите от групата вече имат лоялни фенове. Привличането им се дължи на много талант, социална чувствителност, безсънни нощи и активни дни.

Всеки от авторите може да се похвали с активна творческа история за изминалите 12 месеца от последната изява на студиото в „Червената точка“. Но петорната сила на творчеството е събрана в общите им годишни изложби, последната от които може да бъде видяна от 3 до 23 май в арт депо „Червената точка“.

Зоран Мише, Горан Тричковски, Васил Ангелов, Павел Целкоски и Иван Матеев са креативни работохолици. Който познава творчеството им, ще се изненада, който не ги познава, ще ги открие. При всички случаи изложбата на ПРИНТ НЕСТ ще е изживяване.

Авторите са пет, споделените години са пет, а темата, която ги обединява този път, са „Петте елемента“. Жребий между петимата определя кой с коя стихия ще се бори. Резултатът е провокация към графиката като класически изказ и експериментално за авторите навлизане в нови територии. Древните китайци използват петте елемента, за да си обяснят взаимодействието на природните сили и връзките между отделните явления. Петте стихии, както също ги наричат, съществуват самостоятелно и взаимосвързано и са както разрушаваща, така и съзидателна сила. Те създават една единна система и хармония, която е заложена и в изложбата на ПРИНТ НЕСТ.

Заповядайте, изберете, споделете.