Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title „Моето място“ – изложба на Долорес Дилова в галерия НЮАНС

„Моето място“ – изложба на Долорес Дилова в галерия НЮАНС

„Моето място“ – изложба на Долорес Дилова в галерия НЮАНС

„Моето място“ – изложба на Долорес Дилова в галерия НЮАНС

Галерия НЮАНС

представя

ДОЛОРЕС ДИЛОВА

Моето място

изложба, живопис

26 октомври – 11 ноември 2017

Откриване: 26 октомври (четв.) 18:30 ч. – ул. Иван Денкоглу 42, София

 

 

В изложбата „Моето място“ Долорес Дилова представя  картини  рисувани  през последната година специално  за галерия „Нюанс“.
Художничката рисува това място повече от 20 години, но то отдавна не е географско понятие за нея. То е необходима илюзия, вдъхновяваща реалност, болка и възбуда, радост и откровение, съзерцание и съзидание. То е аромат  на смокини….
Там се събират  сините телефончета, изумруденото  море, виолетовите залези, самотните чадъри и голямото желание на художничката да спре мига на преживяното.
Ето какво  казва авторката за изложбата си  „Моето  място“:
„Толкова години рисувам този магичен свят, живеещ сякаш извън времето. Рисувам го с цветовете и светлината, с възторга и радостта на първата среща, мястото е същото и много различно… Откривам всяка патина от времето и новата му красота. Тук разбирам, че светлините и сенчестите места са в нас, навън са само техните отражения.

Моето място е опит за портрет на брега и морето. Гледам струпаните картини в ателието и си мисля, не са ли всичките неосъзнат опит за автопортрет.“

Биография на автора:

Долорес Дилова е родена през 1960 г. в Плевен. Дъщеря е на художника Дило Дилов. Долорес Дилова завършва Художествена академия – София, специалност “живопис” при проф. Иван Кирков. Участвувала е в изложби в Австрия, Франция, САЩ, Русия, Англия, Гърция, Италия, Унгария и др. Самостоятелни изложби: София – 89, 92, 97, 99, 2004, 2008, 2010, Париж – 92, 93, 2002, Канзас сити /САЩ/ – 93, 2000, Аоста /Италия/ – 94, Драма /Гърция/ – 98, Берлин /Германия/ 2001, Амстердам /Холандия/ 2004, Лондон /2009/, Москва /2009/, Хангджоу, Китай /2014/

Долорес Дилова е носител на първа награда в конкурса “Млад живописец” – 1987 г. и наградата на конкурса “Човекът и морето” – 1988 г., “Изложба на годината” за 1998 г., Голямата награда на СБХ на Биенале на малката форма, 2008 г., номинирана за националната награда „В. Димитров – Майстора” 2013 г., Голямата награда за живопис на Бианале “Приятели на морето”, Бургас 2014.

Нейни творби има в НХГ и в други галерии в страната, а също така и в частни галерии и колекции във Франция, Англия, Италия, Германия, Япония, Израел, САЩ, Испания, Австрия, Гърция, Турция, Унгария, Кипър, Швейцария и др.

 

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.