“С нежност” – изложба с акварели на Селма Тодорова в галерия АБСЕНТ

“С нежност” – изложба с акварели на Селма Тодорова в галерия АБСЕНТ

Галерия АБСЕНТ 

представя

СЕЛМА ТОДОРОВА

“С нежност”

изложба, акварел

07 – 21 ноември 2017

Откриване: 7 ноември, 18:30 – ул. “Цар Самуил” 37

Майсторски клас на художничката “Портрет с акварел” – 18 и 19 ноември 2017, Галерия АБСЕНТ

 

Нежността е водещо послание в творчеството на Селма Тодорова, независимо от вложените изразни средства и похвати. В предстоящата ѝ юбилейна изложба в галерията за акварел „Абсент“, усещането за нежност е в неразделна връзка с оная заскреженост и снежна чистота, характерни за полагането на акварел „Ала прима“.

В тази изложба е разгърнато цялото богатство на акварелната техника с многообразието от похвати, жанрове и различни видове хартия, без това по никакъв начин да накърнява посланието – „С Нежност“. Освен картини създадени с помощта на техниката върху мокър лист „Ала прима“, ще имате удоволствието да се насладите на акварелна илюстрация и портрет.

Болшинството от представените произведения са създадени през настоящата година. Участват и картини, които са били част от експозиции и каталози на: Световно триенале на акварела – Сеул, Корея 2015, Международна изложба „Urbino in Aquarello” – Италия 2017, наградени картини на Международно биенале на акварела – Хуа Хин, Тайланд 2016 и конкурс на СБХ през 2017г. за специализация в Сите дез Ар – Париж 2018.

В края на изложбата, на 18 и 19 ноември в галерия „Абсент“, ще бъде проведен майсторски клас на Селма Тодорова „Портрет с акварел“. С творбите от майсторския клас ще се организира изложба в галерията, а най-добрите участници ще бъдат отличени с награди, осигурени от известни фирми за художествени материали..