Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title Галерия АРТЕ :: Калина Тасева на 90 години

Галерия АРТЕ :: Калина Тасева на 90 години

Галерия АРТЕ :: Калина Тасева на 90 години

Галерия АРТЕ :: Калина Тасева на 90 години

Галерия АРТЕ

представя

КАЛИНА ТАСЕВА на 90 години

Юлий Минчев

Десислава Минчева

Сандро Арабян

09 – 27 ноември 2017

Вернисаж на 9.11.2017г. от 17.30 до 19.30 часа – ул. Г.С. Раковски 183 А, София

 

Тази календарна година беше изпълнена с множество знакови събития в богатото арт пространство на столицата. Едно от най-важните за нас е дълго чаканата юбилейна изложба на голямата българска художничка Калина Тасева. Сега от позицията на достолепните й 90 години най-малкото, което можем да кажем, че това е истинско геройство – на тази възраст да успее да подготви повече от десет картини, за да зарадва своята публика и многобройните си почитатели. Единици са авторите в историята на българската живопис, които са имали толкова дълъг творчески път. Всяка изложба на Калина Тасва е силна, освободена и мощна, изложба на жена, отдадена изцяло на магията на изкуството.

Специално за нейния юбилей представяме не само най-новите й картини, но и творбите на цялата й артистична фамилия: графиките на съпруга Юлий Минчев, които отдавна липсват на българския арт пазар, изящните портрети на дъщерята проф. Десислава Минчева и фотографиите на внука Сандро Арабян, посветени на Калина Тасeва.

Благодарим на Калина за стоицизма, упоритостта и високия професионализъм, с който винаги ни удивлява и ни кара да затаим дъх. Честит юбилей и все така до всички нас – силна и неподражаема!

Гергана Борисова, Арте 3.11.2017

 

Калина Тасева на 90 години - галерия Арте

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.