Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title Галерия ONE MONEV – „Железен орден за съвременно изкуство”

Галерия ONE MONEV – „Железен орден за съвременно изкуство”

Галерия ONE MONEV – „Железен орден за съвременно изкуство”

Галерия ONE MONEV – „Железен орден за съвременно изкуство”

ONE MONEV Gallery

представя

Железен орден за съвременно изкуство 2018

01.05.2018 г . /вторник/ 18:00 часа

София, ул. „Иван Вазов“ 14, сграда на Военно издателство – партер (на ъгъла с ул. „6-ти септември“)

На 1-ви май 2018 година в галерия ONE MONEV, се връчва за девети пореден път „Железен орден за съвременно изкуство” на художник и събитие, представящи друг поглед върху съвременното българско изкуство, който е извън полезрението на масовите медии и официално представената култура и изкуство, но с ясен принос към тях.

Мотивацията за избора на артиста на 2018 година, е преди всичко в търсенето на истинността в изкуството, професионализмът и качеството на работа, уникалността в подхода и актуалността му към настоящето като живот.

Социалното и политическото състояние на живота е разочароващо, индивидуалните усилия, бунтът и протестът са доведени до безсмислие. Те са безпредметни. Дискурсивните практики в съвременното ни изкуство са доведени до визуални карикатури и коментари за политическо коректно поведение. Изкуството е обезсилено. Художникът, и единствената смислена неговата реакция е в отказ да участва в изродената ни социална, политическа и културна реалност. Остава природата, оставя я тя да действа вместо него. Същият този художник преди години, прекарва през собствената си телесност социалното като лично битие и преживяване, създава феномени в съвременното ни изкуство, разпознати и по световни арт форуми. Днес оцеляването на духа минава през отказ и вътрешна емиграция, напускане и изоставяне на изкривеното до уродливост от посредственост, наглост, некадърност, простотия, конформизъм, цинизъм, официално официозно, кичозно културно поле на обществено ни битие. Солта на живота е вече някъде другаде.

Инициатива на „Фондация за съвременно изкуство венцислав занков”

http://foundation.zankov.info/

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.