Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title Бойко КОЛЕВ – „Градски пейзаж“ в галерия ПАРИЖ

Бойко КОЛЕВ – „Градски пейзаж“ в галерия ПАРИЖ

Бойко КОЛЕВ – „Градски пейзаж“ в галерия ПАРИЖ

Бойко КОЛЕВ – „Градски пейзаж“ в галерия ПАРИЖ

Галерия ПАРИЖ

представя

БОЙКО КОЛЕВ

„ГРАДСКИ ПЕЙЗАЖ“

изложба, живопис

28 март – 17 април 2019

Вернисаж: 28 март 2019, 18-20 часа – ул.“Цар Самуил“ 47, София

 

На 28 март 2019 г. от 18.00 ч. галерия „Париж“ ще открие поредната изложба на известния художник – хиперреалист Бойко Колев под името „Градски пейзаж“. Вернисажът съвпада с рождения ден на художника, който отбелязва своята 51 годишнина.

Изложбата включва четиринадесет творби, които изобразяват градски фрагменти от различни градове в Западна Европа като Инсбрук, Залцбург, Краков, Наарден, Лор, Куфщайн, Лауфен и Люксембург,както и два от София. Ще могат да се видят красиви късчета спомени, така както ги е запечатал авторът от местата, които е посетил и които силно са го впечатлили и емоционално са му въздействали. Такава е например изящната катедрала в Залцбург, която изведнъж се появява сякаш от нищото в края на една съвсем обикновена улица и те зашеметява със своето величие и красота. А понякога просто една жълта стена с прозорец и цветя оставят своята трайна следа в съзнанието на пътешественика. Или пък пейка, а до нея малка къщичка за птици, които се запечатват с топлия спомен за малък холандски град. Тесни улички, фенери, стари сгради, замъци и езеро, всичко това е част от майсторски пресъздадената реалност в картините на Бойко Колев. Две от творбите показват част от Университетската библиотека в София, както и мистичен вечерен пейзаж от градинката на Софийския университет.

В тази експозиция, зрителите ще се запознаят с едно по-различно лице на Бойко Колев, в което ще отсъстват хиперболата на предмета или пък майсторския портрет, както беше досега в картините му. Тук ще открият един спокоен и изпълнен със съзерцание поглед, ще почувстват тихата възхита от срещата с непознатия град или пък ще преоткрият столичен пейзаж, който им е до болка познат през съвсем нова, различна и вълнуваща гледна точка.

*Изложбата ще продължи до 17 април, а по случай рождения си ден, авторът ще предложи и специална отстъпка за своите почитатели – закупили или резервирали произведение на 28 март.

Надя Павлова

 

 

 

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.