Sofia Art Galleries :: #ОстанетеСиВкъщи | #ОтговорниЗаедно

Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title „The Happiness Machine“ – Първата самостоятелна изложба на Ирина Иванов – IrrA

„The Happiness Machine“ – Първата самостоятелна изложба на Ирина Иванов – IrrA

„The Happiness Machine“ – Първата самостоятелна изложба на Ирина Иванов – IrrA

„The Happiness Machine“ – Първата самостоятелна изложба на Ирина Иванов – IrrA

Галерия КО-ОП

представя

Ирина Иванов – IrrA

„The Happiness Machine“

фотографска изложба

9 – 12 януари 2020

Откриване: 09.01.2020, четвъртък, в 19:30 – бул. „Янко Сакъзов“ 17, София

Един от най-популярните музикални фестивали в света BURNING MAN гостува в КО-ОП чрез фотографиите на младата българка Ирина Иванов – IrrA. В периода между 9 и 12 януари тя представя първата си самостоятелна изложба – „The Happiness Machine“, която показва интересните личности, магичната локация и най-вече артистичния поглед над прашния пустинен свят на BURNING MAN – едноседмичен културен фестивал, който от 1986-та насам се провежда всяка година около Деня на труда в САЩ и събира над 70 000 души, които формират своеобразно утопично общество.

“The Happiness Machine” е проект, посветен на човека, неговото щастие и свобода, но и на различните измерения на възможността му да изразява себе си. „Асоциирането с машина не е случайно, но не защото е изкуствено създадена, а защото тази машина има собствени закони и цели и се захранва от пустинята Невада и човешките мечти. Има различни начини да предизвикаме себе си, но ако сме настроени за творчество и никакви обстоятелства не могат да ни разколебаят“, споделя IrrA.

Ирина Иванов – IrrA започва своя път като фотограф преди 10 години, снимайки модели. Завършва бакалавърската си степен в НАТФИЗ, а след това специализира кино режисура и продуцентство в Лондонската филмова академия. Днес работи като оператор и живее в Лос Анджелис. Пътува между Америка, България и Англия, снимайки предимно реклами, музикални клипове и модни фотосесии. В момента IrrA е в процес на създаване на собствена продуцентска компания, в чиято основа е функцията на изкуството и ролята на артиста, които да осъществяват творчески контакт и да осигуряват достъп до идеи, съобразени с логиката на пазара и с каприза на комерсиалните потребности.

За да разберете повече за машината на щастието, как работи тя и по-лесно ли е да си щастлив, заповядайте на 09.01.2020, четвъртък, в 19:30, за да се потопите заедно с КО-ОП, IrrA и Dj Sillia, в атмосферата на един от най-атрактивните и популярни фестивали в света – BURNING MAN.

 

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.