Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title Хосе Мануел Моя Гонсалес в галерия „Лик“

Хосе Мануел Моя Гонсалес в галерия „Лик“

Хосе Мануел Моя Гонсалес в галерия „Лик“

Хосе Мануел Моя Гонсалес в галерия „Лик“

Роден във Виярубио (Куенка) през 1953 г. Самоук художник.

Началните му стъпки в рисуването са по пътя на самообучението и по-скоро, като някакво забавление, лека – полека обаче този интерес се превръща в ежедневна необходимост, която го кара да приеме рисуването като професия  и да се обучава при различни художници.

В България Хосе е от 3 години. Живял е и в Хондурас. Интересува се от самобитното народно изкуство на всеки народ в страните, където е бил. Много скромен и талантлив човек, който казва за себе си: „Моята автобиография са моите картини“.

Творчеството му се дели на три етапа:

Преди двадесет години започва да рисува с масло, акрил, акварел. След това, открива смесената техника и създава свой собствен метод за работа със земни елементи. Вместо платно ползва скален слой, върху който рисува с акрилни бои. Използва също камъчета, земя, природни елементи.  Хосе нарича това си творчество „скални картини“.

Последната му “лудост“ са абстрактните картини.

В настоящата изложба ще представим разнообразие от селски, морски и градски пейзажи, природа, фигурални композиции,абстрактни картини, ще има също и  „скални картини“.

Тези късчета от живота му подреждаме в една наистина уникална изложба, която отразява жизнения му път от различни географски точки, но събрани в  творчеството му и  повод за вдъхновението му.

Галерия „ЛИК“ (ул. Лайош Кошут 37, София)  – откриване на 26.02. /четвъртък/ от 18.30 ч.

 

 

 

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година. Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на едно добро сътрудничество между художествените галериите в град София.