Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title Храм на светлината- изложба на Христо Михайлов в Credo Bonum

Храм на светлината- изложба на Христо Михайлов в Credo Bonum

Храм на светлината- изложба на Христо Михайлов в Credo Bonum

Храм на светлината- изложба на Христо Михайлов в Credo Bonum

Галерия Credo Bonum представя

Христо Михайлов

„Храм на Светлината”

Изложба малка пластика

2– 20 април 2015 г.

Откриване: 2 април, четвъртък, 18:30 ч.

Галерия Credo Bonum, ул. Славянска 2, София

Галерия Credo Bonum има удоволствието да представи за първи път на българската публика новите творби на скулптора Христо Михайлов, създадени в резултат на дългогодишното сътрудничество с доктора по логистика и евристика Христо Смоленов.

Изложбата, наречена „Храм на Светлината” включва 13 малки малки пластики в бронз и кристали, и 7 миниатюри в сребро и полу-скъпоценни камъни, създадени миналата година и представени за първи път пред виенска публика в изложба, проведена през декември 2014 г.

Авторите представят накратко идеята на изложбата със следните думи:

„Светлината ражда живота на нашата планета. Благодарение на нея ние виждаме обемно, виждаме в цветове, създаваме своите творби и познаваме света такъв, какъвто е и какъвто го градим.

Но има и друг вид светлина, светлината на нашето познание. Опознаването на божествената същност става именно чрез тази светлина. Най-старото познание, което е открито до сега като божествени математически зависимости, е открито от авторите на инсталацията в артефактите на цивилизацията „Загора – Варна”. Това познание е закодирано в пропорциите на артефактите, датиращи от осмо до седмо хилядолетие преди наши дни, което прави тази цивилизацията по-стара от шумерската и египетската с около две хиляди години. Това познание в хилядолетията се преражда и създава различните цивилизации от осем хиляди години до наши дни.

Инсталацията, която създаваме, е въз основа именно на това познание, като създадените пластики и организацията на пространството са в абсолютна математическа зависимост като пропорции и ъгли. По този начин инсталацията представлява огледално изображение на Вселената. Ето защо ние я кръстихме „Храм на Светлината”, тъй като всеки храм е портал към божественото начало. В композицията на пластиките сме използвали кристали, които в езотеричното познание са символ на чистотата и пречистват тежката енергия.”

По време на откриването ще бъде обявено основаването на Креативния институт за древно познание и иновации от д-р Христо Смоленов.

Кратко представяне на художника:

Христо Михайлов е роден на 27 септември 1962 г. Завършва Художествена академия и Спортна академия. Завършва четири езотерични школи и е представител на езотеричната школа на Светлината. Заедно с Христо Смоленов и Владимир Божилов издават книгата „Археологика“, а година по-късно, отново с Хр. Смоленов, издават книгата „Тайното знание на Черноморската Атлантида“. Христо Михайлов е пети дан в японското бойно изкуство Айкидо. Ученик е на Исояма сенсей – осми дан и е специализирал в световния храм на Айкидо в Ивама, Япония. Написва и книгата с учебен диск „Нетрадиционни форми в Айкидо“. Художествените му изяви са от 1987 г. до наши дни. Негови произведения има в колекции в България, Русия, Канада, САЩ, Англия, Франция, Япония, Македония, Турция, Гърция, Казахстан, Сирия, Словакия, Чехия, Германия, Австрия. Има осемдесет и две самостоятелни изложби в България, Турция, Македония, Словакия, Чехия, Франция, Австрия, Сирия и Япония.

За повече информация:

Галерия Credo Bonum – 02/ 815 96 19, Галина Димитрова-Димова

скулптура от христо михайлов

Hristo Mihailov – sculpture from the exhibition “Temple of Light”

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.