Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title „Hello and Welcome to PARIS“ – Фотографска изложба на НИКОЛА МИХОВ

„Hello and Welcome to PARIS“ – Фотографска изложба на НИКОЛА МИХОВ

„Hello and Welcome to PARIS“ – Фотографска изложба на НИКОЛА МИХОВ

„Hello and Welcome to PARIS“ – Фотографска изложба на НИКОЛА МИХОВ

Центърът за култура и дебат „Червената къща“

(София, ул. „Любен Каравелов“ № 15)

Ви кани на 20 януари (сряда) в 18.00 ч. в зала Гъливер, зала Безименна на откриването на:

HELLO AND WELCOME TO PARIS

фотографска изложба 

НИКОЛА МИХОВ

21.01. – 11.02.2016

 

Центърът за култура и дебат „Червената къща” представя новата серия на Никола Михов „Hello and Welcome to Paris“, заснета в дните след атентатите от 13 ноември 2015 г. В нея той поглежда зад кулисите на телевизионния продукт „На живо от Париж“, към неговите лица и ключовите думи, които се запечатват в съзнанието. Както и в предишните си проекти фотографът изненадва с подхода си към новинарските събития и изследва начина, по който реалността придобива видимите си очертания.

Езикът на медиите, за което и да е драматично събитие, е унифициран и следва правилата на редакционната рутина. Универсално изглеждащи репортери, четат предварително написани текстове, а емисиите започват с дежурното „Добре дошли в Париж“, дори когато става дума за шока от терористичните атаки. Дали това е дребен пропуск на редактора, или закономерност в света на глобалната индустрия за производство на новини?

Никола Михов ще участва в дебата „Европа след атаките в Париж“, организиран от Френския кулурен институт и „Червената къща“, който ще се състои на 22 януари (петък), от 18:30 ч., в залата на Френския институт на площад Славейков. Повече информация за дебата – тук.

Никола Михов е роден в София през 1982 г. Негови работи са показвани на редица международни изложби и фестивали. Той е номиниран за наградата „Еssl Art Award” на музея за съвременно изкуство „Есл“ във Виена през 2011 г., както и за наградата на „Salon de la Photo” в Париж през 2012 г. Неговата първа фотографска книга „Forget Your Past” (изд. Жанет 45, 2012) е обявена за една от най-добрите фотографски книги на годината от престижното британското списание British Journal of Photography. За работата си по книгата, печели Наградата за фотожурналистика на СБЖ през 2012 г, а през 2013 г. е номиниран за Deutsche Börse Photography prize, една от най-престижните награди в света на фотографията. Никола е съосновател платформата за съвременна българска фотография Bulgarian Photography Now (www.bulgarianphotographynow.com).

Освен на откриването, изложбата може да бъде видяна в периода 21. януари – 11. февруари, всеки работен ден от 10:00 до 19:00 ч.

Вход свободен

Nikola Mihov- Hello and Welcome to Paris

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.