Sofia Art Galleries :: #ОстанетеСиВкъщи | #ОтговорниЗаедно

Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title 12 май 2018 – улица „Цар Самуил“ отново зона за изкуство

12 май 2018 – улица „Цар Самуил“ отново зона за изкуство

12 май 2018 – улица „Цар Самуил“ отново зона за изкуство

12 май 2018 – улица „Цар Самуил“ отново зона за изкуство

 

На 12 май улица „Цар Самуил”, между „Денкоглу” и „Солунска” отново ще стане зона само за изкуство по проекта „Европа през младите в изкуството”. Този път темата е ударни инструменти в памет и по повод 90 години от рождението на проф. Добри Палиев, който също е живял близо до тази улица. Галериите „Париж”, „Астри”, „Контраст”, „Интро” и други в това пространство ще приемат гости през целия ден. На улицата ще рисуват и ще показват свои картини по темата ученици от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ в София.

А след 16 часа на изградена сцена на открито ще звучи музика с акцент ударни инструменти в изпълнение на: скулптора и музикант Мартиан Табаков и перкусиониста Бранко Вълчев; два състава на Националното музикално училище „Любомир Пипков” – „Тупан” и „Палиев’сСпаркълс” с преподавателки Мария и Искра Палиеви; състав от студенти на композитора Асен Аврамов, също ученик на проф. Палиев; както и на барабаниста Александър Даниел заедно с известния тромпетист Росен Захариев – Роко…

Проект„Европа през младите в изкуството” се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2018 от фондация „Въпреки” в партньорство с район „Триадица“, НУИИ „Илия Петров”, НМА „Проф. Панчо Владигеров”.

 

Заповядайте. Входът е свободен през целия ден и всички са добре дошли !

 

 

ПРОГРАМА НА ГАЛЕРИИТЕ  / 12 май 2018

ул. „Цар Самуил“ (между Денкоглу и Солунска)

Съвместно ателие Ятри“ и магазина за сувенири “Кали арт” през целия ден ще предоставят на открито възможност за най-малките да опитат и се забавляват с различни ръчни техники.

 

12 mai 2018 - Art Zona Samuil

 

Виж още за събитието в сайта на фондация ВЪПРЕКИ

 

 

 

 

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.